Min (kunst)historie

Jeg heter Marie Antoinette, er fra Danmark (København-området) og Tønsberg. Bodd i begge land, men mest i Norge. Er en kreativ sjel, som veldig mange andre kunstnere er. Er hovedsaklig selvlært innen kunst, men bachelor i kunsthistorie fra UiO, har tatt ulike kunstkurs og gått i lære hos kunstner, Anniken Valstad.

Startet i 2-års alderen med blyant og pensel i hånden. Mine første verk som mine foreldre følte var verdt å ta vare på er bl.a. «Klovn» og «Tina Turner». Gjennom hele barndommen og tenårene har jeg tegnet og tegnet og fylt ut flere tegnebøker gjennom årene.

Klovn», tegnet da jeg var 2 år

Lidenskapen for tegning gikk over til maling etter videregående, og jeg har de siste 10-årene malt ulike malerier i ulike sjangre.

Har også jobbet med hjemmesider og grafisk design, så sitter mye med tegnebrettet mitt foran PC-programmene og har fått en ny lidenskap for digital kunst og illustrasjon.

Mitt kunstuttryk

Her er en oversikt over mine ulike uttryk og stiler innen de diverse

Maling

Min malestil i hovedsak abstrakt og non-figurativt, jeg liker å skape bevegelse og former, og heller skape rom for egen tolkning og historie.

Jeg er inspirert av chiaroscuro (lys og skygge), naturen, universet og sterke farger. Kunstnere som bl.a. Munch, Krøyer, Monet, Murakami og Picasso har gitt meg masse inspirasjon og glede.

Har alltid bodd ved sjøen og har flere sjømenn i familien, så føler en sterk tilknytning til havet. Er derfor inpirert og maler derfor mye vann, blåtoner og himmel.

DGA & illustrajoner

I digital kunst og i mine illustrasjoner er jeg veldig inspirert av eventyr og fantasi. Gjerne i tråd med minner fra barndommen, som i eventyr. H.C. Andersens historier er en forfatter jeg har mange minner om som barn. Noe som inspirerte til «Det var en gang..» serien, der jeg tar utgangspunkt i Andersens papirklipp og eventyr., blandet med min egen kunst laget med alkoholblekk.

Alkoholblekk

Med alkoholblekk er det mye nonfigurativt og farger som er essensen. Alkoholblekk er en unik metode som virkelig får frem farger og pigmenter på en helt annen måte enn akvarell.

Alkoholblekk sammen med tegning, er også noe som inspirerer meg. Som man ser i flere av havmotivene mine.


Utenom kunsten…

Jeg har siden barndommen også drevet med musikk, vært med i ulike operakor- og operaer som bl.a. La Traviata og Carmen. I tillegg til å synge spiller jeg også flere instrumenter, som tverrfløyte og piano.

Jeg liker å komponere musikk, skrive tekster og blogge. Jeg driver i tillegg også WP Academy som fokuserer på webdesign og gründerlivet med min kunstnervenninne, Anniken.

I tillegg til WP Academy, driver jeg også bloggen/nettbutikken Soldrøm på egenhånd. Her fokuserer jeg på interiør og organisering, som også er en stor lidenskap for meg.

Jeg har alltid vært en multikunstner, jeg liker å ha mange prosjekter gående og har (altfor) mange interesseområder. Har jeg tid til alt? Ikke samtidig nei.

Det er til tider krevende, men ville heller ikke hatt det på noen annen måte.

Jeg har malt og solgt malerier ved jevne mellomrom i flere år, men min første utstilling hadde jeg vinteren 2018. På denne utstillingen var det kun utstilt verk laget med alkoholblekk.

Det har vært flere maleriske perioder og serier, men jobber nå med en ny serie «Den magiske skogen» som vil bli malt med akryl på lerret.

Naturen er min store inspirasjonskilde og glede. Jeg gleder derfor meg til å dele «Den magiske skogen» med dere når den er ferdig.